kolmapäev, 24. august 2011

Raam värvitud

Raam värvimisest käes, üldiselt tööga mitte rahul. Mis põhjuseks, et torudel nagu liiv värvi sees oleks(imelik tera on värvil peal/sees kohati), ei tea. Eks proovin 2000 paberiga ja poleerpastaga poleerida, äkki saab parem.

4 kommentaari:

  1. Kaugele jõudnud oled?

    VastaKustuta
  2. Kulinate ootel laiast maailmast, üks jupp siit, teine sealt. Kui midagi sellist saabub, et saab külge kruvida, siis panen ka pilti juurde.

    VastaKustuta
  3. See "liiv värvi sees" on ka päriselt liiv värvi sees - rattaraamide levinud tüüpnuhtlus. Liiva- või haavlipritsipuhastuses käinud raami jääb kuhugi ikka puhastuspuru kuhugi torude sisse või muhvide äärte vahele mis siis värvimise protsessis staatilise elektriga ilusti oskab sealt raami pinnale ronida. Tavaliselt loomulikult mitte kuhugi serva taha või kõhualla vaid kõige nähtavamatesse kohtadesse. Ise vahest tund aega raami keerutamise ja suruõhuga läbipuhumisega tegelenud aga lõpuks ikka kuskil mõni tera sees.

    Teine see, et maskimisel oled natuke laisk olnud ja oal elu keerulisemaks elenud. Vanad keskjooksu- ja esihargikausid tõenäoliselt sul raami pesade kaitseks sisse jäätud ja need pärast prügikasti viskad aga esihargi toru on tark kinni katta kuni alumise koonuse kohani - pulber on paks ja koonus sinna enam sul ilusti korrektselt ei istu, ilma spetsiaalset selleks ettenähtud freesi omamata on koonuse pesa korrektne puhastamine (nii torul olev pind kui alumine pind, kuhu koonus toetub)paras nikerdamine.

    VastaKustuta
  4. 2000-se paberi ja poleerpastaga sai värvi täitsa tipp-topp. Mõni tumedam täpp on sees mida silmaga praktiliselt ei näegi, aga vähemalt sile ja läigib ilusti. Selle toru puhastamine polnud mingi probleem, üsna lihtsalt sai hakkama. Alumine koonus istub nagunii vahepuksi peal, sest koonus 27mm, aga võll 26mm.

    VastaKustuta